Prima probă a examenului de Bacalaureat 2019, sesiunea august-septembrie 2019, s-a desfăşurat fără probleme în judeţul Covasna.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, din totalul celor 386 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise la Limba şi literatura română, s-au prezentat 342, iar examenul s-a desfășurat fără probleme, nefiind elevi eliminați.

Astăzi, candidații care nu au obținut medie de trecere, sau care nu s-au prezentat la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2019, susţin proba scrisă la Limba maternă, urmând ca mâine să susţină proba obligatorie a profilului.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, luni (26 august) absolvenții vor susține proba scrisă la alegere a profilului și specializării, după care vor urma probele orale.

Astfel, în zilele de 27 și 28 august se va desfășura proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la Limba și literatura română, iar în data de 29 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare la Limba maternă. Evaluarea competențelor digitale se va desfășura în data de 30 august, iar în zilele de 2 și 3 septembrie se va desfășura ultima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2019 vor fi afișate pe 3 septembrie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi candidații nemulțumiți de notele primite vor putea depune eventualele contestații, rezultatele finale urmând să fie publicate în data de 7 septembrie.

Articolul precedent14% dintre unitățile de învățământ din județul Covasna nu au autorizații de la ISU
Articolul următorPiscina din Sfântu Gheorghe, închisă în perioada 26 august – 1 septembrie