Peste 200 de preșcolari, provenind de la mai multe unități de învățământ din județul Covasna, au participat zilele acestea la activități în cadrul campaniei „Educație rutieră, educație pentru viață!”.

Joi și vineri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, au desfășurat activități preventive pe tema siguranței rutiere, în cadrul cărora cei mici au putut să învețe, prin joacă, regulile de circulație.

„Pentru ca generația tânără să crească într-un mediu bazat pe formarea unei conduite preventive, prin cunoașterea și respectarea normelor legale și de conduită socială, polițiștii covăsneni desfășoară, în școli, o gamă diversă de activități preventive, adaptate de fiecare dată astfel încât informațiile să fie pe înțelesul tuturor. Joaca este modul preferat în care cei mici își însușesc noi cunoștințe”, transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Organizatorii au amenajat trasee de îndemânare, pentru exersarea mersului pe bicicletă și dobândirea abilităților de ocolire a obstacolelor pe două roți, dar și un orășel în miniatură, pentru exersarea regulilor de circulație pentru pietoni.

Articolul precedentCaravana SMURD „Fii pregătit” ajunge sâmbătă la Sfântu Gheorghe
Articolul următorEugen Neagoe: „Am dovedit că putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă”