În luna noiembrie 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 194 persoane, dintre care 106 femei, anunță conducerea instituției.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 67 au peste 45 de ani, 39 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 25 au între 25 și 35 de ani, iar 63 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 93 provin din mediul urban, iar 101 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (88), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (77). Numărul celor cu studii superioare este de 22, iar cei cu studii  primare şi fără studii  sunt în număr de 7 .

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 128 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 66  erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile. Conducerea AJOFM Covasna precizează că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele instituției.

Astfel, în anul 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5155 persoane.

 

Articolul precedentFOTO. Revelion 2020 la SPA. Ce pot alege turiștii la Șugaș Băi
Articolul următorPrimarul Antal Arpad „nu este pentru” alegerile în două tururi