În perioada 11-17 martie, la nivelul întregii țări, precum și la nivelul țărilor din Uniunea Europeană, s-a desfășurat acțiunea „SEATBELT”, prin care polițiștii rutieri au urmărit respectarea obligațiilor privind folosirea centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție omologate.

În acest interval polițiștii covăsneni au acționat pe drumurile din județ pentru menținerea siguranței pe drumurile publice. Astfel, oamenii legii au constatat 440 de abateri la regimul rutier, pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, 181 dintre acestea fiind pentru neutilizarea centurii de siguranță ori a dispozitivelor de siguranță omologate. În cadrul acțiunilor polițiștii au aplicat și 14 sancțiuni pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip hands free.

Activitățile pentru menținerea siguranței circulației pe drumurile publice și reducerea riscului rutier vor continua și în perioada următoare.

Polițiștii covăsneni reamintesc faptul că folosirea centurii de siguranță este obligatorie, atât pentru conducătorii auto cât și pentru pasageri, în timpul deplasării cu autovehicule prevăzute cu astfel de sisteme de siguranță. Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcție cu centuri de siguranță, trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligația legală de a le purta în timpul circulației pe drumurile publice.

Articolul precedentPoliţiştii fac apel pentru găsirea unui bărbat dispărut din Belin
Articolul următorAmenzi de aproximativ 60.000 lei aplicate de DSVSA Covasna în ultimele săptămâni