De la începutul anului și până în prezent, fermierii covăsneni au depus 1552 cereri unice de plată la APIA Covasna, pentru o suprafaţă de 3852,81 hectare, în cadrul Campaniei din acest an.

Cererile pot fi depuse la centrele judeţene APIA, în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol, şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Potrivit conducerii APIA Covasna, depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia în data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile legale, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat.

„Fermierilor li se recomandă să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi, conform invitaţiei primite, pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea solicitărilor în campania din acest an. De asemenea APIA Covasna reaminteste ca începând cu 01 martie și până la data de 31 august 2019 rentierii agricoli se  pot prezenta pentru obţinerea vizei aferente anului 2018”, se arată într-un comunicat APIA Covasna.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Articolul precedentSepsi OSK a pus în vânzare biletele pentru meciul de vineri cu CSU Craiova
Articolul următorTurneu Open de table și backgammon, la Covasna