Teatrul Independent Osonó din Sfântu Gheorghe a realizat anul trecut proiecte în care s-au investit 132.385 lei (27.700 euro), scrie managerul Fazakas Misi, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit acestuia, bani sunt proveniți din aplicații la concursuri de proiecte precum DRI, Programul Național Destinat Talentelor, Erasmus+, Fondul Cultural Național din Ungaria, Ministrul Ungar pentru Resurse Umane, BGA, ACF – Norway, MOL – Fundația pentru Comunitate, dar și din partea Consiliului Local al Sectorului IX și Consiliului Local al Sectorului V.

„În anul 2019, Teatrul Independent Osonó a organizat 183 de evenimente sociale, educaționale și culturale. 129 workshopuri / 24 reprezentații / 24 dezbateri cu publicul / 3 tabere teatrale / 2 festivaluri de teatru / 1 eveniment social. Le mulţumim celor care au investit încredere şi bani în proiectele Osonó, și celor care au lucrat alături de noi. La mulți ani!”, a transmis Fazakas Misi.

Teatrul Osonó este o iniţiativă teatrală independentă, un atelier cultural unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane, în cadrul unor workshop-uri şi training-uri, iar reprezentaţiile sunt urmate de dialoguri cu spectatorii, cu scopul de a exersa împreună comunicarea pe teme de interes comun.

Proiectele educaţionale şi sociale ale Trupei Osonó sunt gândite drept spaţii de întâlnire şi dezbatere pe teme de maximă actualitate, unde participanţii trăiesc o intensă experienţă a cunoaşterii de sine, prin confruntarea cu ceilalţi.

Articolul precedentLicitație pentru repararea mai multor poduri, inclusiv din județul Covasna
Articolul următorCarnet de conducere doar după absolvirea a 10 clase și controale medicale mai dese