O parte dintre participanții programului de dezvoltare a afacerilor derulat în regiunea Centru au trecut la punerea pe picioare a firmelor, unii dintre ei cu fonduri proprii, alții cu ajutorul subvențiilor.

Unul dintre aceste proiecte este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat Loop Operations SRL și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a subliniat că programul este extrem de important pentru revitalizarea economiei: „Consider extrem de important acest program de revitalizare a economiei. În ultima perioadă, Consiliul Județean Covasna a transferat câte 75% din valoarea subvenției de 40.000 euro în contul celor 38 de câștigători, ceea ce înseamnă 30.000 euro pe afacere, însumând în total 1,1 milioane euro. Pe lângă Consiliul Județean Covasna, proiecte similare derulează și Asociația întreprinderilor mici și mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) și Camera de Comerț și Industrie Covasna. De-a lungul acestui parteneriat de colaborare instituțională și prin programele StartUp, în județul Covasna au fost pornite 120 de noi afaceri, ceea ce reprezintă accesarea a unui capital de pornire de 5 milioane euro. Consider că acest program este o nouă oportunitate tangibilă pentru întreprinzătorii aflați la început să-și poată planifica și construi un viitor acasă”

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Grüman Róbert spune că în județul Covasna există un interes ridicat pentru activitățile pentru copii și facilitățile sportive, afacerile din sănătate, respectiv cele care utilizează diferite tehnici de fotografie.

„În județul Covasna, afaceri inovatoare și unice întregesc gama firmelor, cum ar fi stația balon cu aer cald, un webshop care vinde produsele producătorilor locali, supă-bar, bar de cartofi prăjiți și o fabrică de bere artizanală. De asemenea, s-a manifestat un mare interes în ceea ce privește activitățile pentru copii și facilitățile sportive, precum și afacerile cu profil de sănătate, respectiv cele care utilizează diferite tehnici de fotografie. Scopul nostru este să consolidăm comunitatea StartUp din județul Covasna și, astfel, să dăm un nou impuls dezvoltării economiei covăsnene”, a spus Grüman Róbert.

În cadrul programului de dezvoltare a afacerilor StartUp Now, derulat de Consiliului Județean Covasna, 400 persoane au dobândit competențe antreprenoriale, iar primii 38 de participanți  care au obținut cele mai bune punctaje primesc o finanțare de 40.000 de euro (178.000 lei) fiecare.

Proiectul derulat în cele șase județe ale regiunii este implementat de Consiliul Județean Covasna în parteneriat Loop Operations S.R.L. și Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii.

Articolul precedentPodul de la Ferenc József va fi reabilitat. Primăria Sfântu Gheorghe va crea 11 locuri de parcare noi
Articolul următorFOTO. Forțe proaspete în rândul pompierilor covăsneni