Peste 100 de copii au lipsit luni de la cursuri, în școlile din județul Covasna, pe fondul creșterii numărului de infecții respiratorii. Cadrele didactice îi verifică zilnic pe elevi pentru prevenirea răspândirii virusului gripal.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, situația nu este gravă, astfel că încă nu s-a impus măsura închiderii vreunei școli, dar părinților li se recomandă să nu își trimită copiii la cursuri dacă aceștia prezintă semne ale îmbolnăvirii.

„Conform raportărilor primite de la directorii școlilor, 113 copii erau bolnavi luni, dar cu viroze respiratorii, deci nu putem spune că este vorba despre gripă. Nu este o situație gravă, deocamdată, și sperăm că nici nu va fi, dar situația se poate schimba de la o zi la alta. În primul rând părintele trebuie să observe că are copilul bolnav, el este cel care ia primele măsuri, dar la școală, bineînțeles, dacă profesorul sau dirigintele observă simptome de răceală, trebuie să îl anunțe pe părinte. În grădinițe, asistentele medicale sunt cele care în fiecare dimineață iau măsuri, ele fac această triere. Să sperăm că nu o să avem probleme până vine vacanța”, a precizat inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre.

Potrivit acestuia, elevii care au lipsit luni de la cursuri provin din școli din Târgu Secuiesc, Lemnia, Arcuș, Brăduț și Ojdula.

„Nu este focar de gripă deocamdată la nivelul județului, sunt comune mari. La Brăduț, de exemplu, sunt aproape 1.000 de copii, iar de acolo în total au lipsit 47. În rest, peste tot directorii ne-au raportat că nu sunt cazuri, nu este ceva ieșit din comun”, a mai explicat inspectorul școlar general Kiss Imre.

La nivel național, de la începutul sezonului rece și până în prezent, gripa a făcut 47 de victime, cele mai recente 4 cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Articolul precedentLista completă cu locuri de muncă vacante în judeţul Covasna
Articolul următorExpoziție de pictură a artiștilor romi, la Sfântu Gheorghe