Peste 1.000 de pacienți cu risc ridicat de îmbolnăvire au fost imunizați împotriva virusului gripal în ultima săptămână, în cabinetele medicilor de familie din județul Covasna, în cadrul campaniei gratuite pe care Ministerul Sănătății o derulează prin Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Datele DSP Covasna arată că numărul virozelor respiratorii nu a crescut în ultimele zile, procentul de spitalizare nu depășește 10%, iar în ceea ce privește virusul gripal nu au existat suspiciuni de îmbolnăvire la nivelul județului.

Numărul virozelor respiratorii nu a crescut deloc față de săptămâna trecută, este o stagnare, avem în jur de 2.000 de cazuri. Procentul de spitalizare nu depășește 10%, nu sunt cazuri grave, sunt forme ușoare și medii. În ceea ce privește vaccinările antigripale, am imunizat aproximativ 1.100 de persoane până acum, pe grupe de risc, și urmează ca săptămâna viitoare să se continue acțiunea. Suspiciuni de gripă și cazuri multiple în colectivități nu au fost, suntem la o stagnare și față de anii precedenți. Anul trecut am avut în jur de 1.980 de cazuri, iar marți am făcut analiza pe ultimii 10 ani și nu prea se vede o modificare. Așteptăm să sosească a treia tranșă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătății”, ne-a precizat reprezentanta DSP Covasna, Igyártó Gabriella, din cadrul Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

Pentru acest sezon epidemic, Ministerul Sănătății a aprobat alocarea unui număr de 6.120 de doze de vaccin antigripal pentru cabinetele medicilor de familie din județul Covasna, acestea urmând să fie distribuite în 4 tranșe.

Potrivit DSP Covasna, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie livrată în cursul lunii noiembrie.

Articolul precedentAutomăturător nou achiziţionat de TEGA
Articolul următorVocile toamnei – recital de pian Thurzó Zoltán la Sfântu Gheorghe