Pensiunile din rețeaua Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) Covasna sunt ocupate în proporție de 90% pentru Paștele Ortodox, iar pentru cel Catolic gradul de ocupare va fi de aproximativ 50%.

Potrivit vicepreședintelui ANTREC Covasna, Daragus Attila, turiștii au început să facă rezervări încă din luna ianuarie, majoritatea fiind persoane din sudul țării, însă și brașovenii s-au arătat interesați de ofertele din județul Covasna.

„Pentru Paștele Ortodox gradul de ocupare este de aproximativ 90%. Au mai rămas camere de mansardă, în rest totul este rezervat. Stăm bine, le vom vinde și pe acelea pentru că suntem prezenți zilele acestea la Târgul de Turism de la București și cu siguranță le vom vinde și pe acelea. Și pentru Paștele Catolic au început rezervările, dar acolo este mai slab mereu, acolo vom avea un grad de ocupare de aproximativ 50%. Majoritatea celor care fac rezervări sunt din București, Ploiești, Galați, în general din sudul țării, dar avem câteva camere vândute și pentru turiști din Brașov”, a explicat Daragus Attila.

Potrivit acestuia, turiștii vor fi serviți cu preparate specifice zonei, dar nu vor lipsi nici preparatele tradiționale.

„Trebuie să păstrăm și bucătăria secuiască din această zonă, dar automat nu uităm nici de drobul de miel și de celelalte preparate tradiționale din bucătăria românească. Turistul când vine trebuie să aibă ambele tradiții, și pe cele românești și pe cele locale, combinate, pentru că atunci este interesant”, a  mai declarat vicepreședintele ANTREC Covasna.

În prezent, Asociația Națională de Turism Rural Ecologic și Cultural Covasna are incluse în rețea 12 pensiuni.

Articolul precedentSANITAS anunţă proteste pentru lunile martie şi aprilie
Articolul următorDouă mii de locuri de cazare gratuită la Sfântu Gheorghe pentru vizita Papei Francisc