Casele de cultură din localitățile Ruseni, Tinoasa, Săsăuși și Lunga, aparținătoare municipiului Târgu Secuiesc, au fost renovate și vor fi inaugurate în ianuarie anul viitor, câte una în fiecare zi de vineri a lunii.

Reabilitarea acestora a început în urmă cu mai multe luni, iar lucrările au fost derulate de Primărie, fiind finanțate în proporție de 50% de Consiliul Județean Covasna, cu excepția Casei de cultură Ruseni, unde cheltuielile au fost suportate în proporție de 100% de Municipalitate.

„Renovarea cuprinde reînnoirea interioară a clădirilor precum și înzestrarea totală a caselor de cultură cu aparatură. Pe parcursul lucrării, la Ruseni au fost reparate și retencuite crăpăturile zidurilor, a fost șlefuit parchetul, s-au zugrăvit pereții și a fost reînnoită scena. La intrarea în Casa de cultură din Tinoasa a fost pus acoperiș, spațiul interior a primit un nou parchet laminat, s-a zugrăvit și au fost reparate și scările. La Lunga, pe cei din sat îi va aștepta în antreu parchet nou, sala mare a fost zugrăvită și a fost lăcuit lambriul”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Potrivit acestora, valoarea totală a investiției, cu tot cu aportul Consiliului Județean Covasna, depășește 190.000 lei.

Atât Primăria Târgu Secuiesc, cât și Consiliul Județean Covasna au contribuit fiecare cu aproape 27.000 lei pentru reabilitarea Casei de cultură Lunga, cu peste 20.000 lei pentru Casa de cultură Lemnia și cu alți peste 21.000 lei fiecare pentru reabilitarea Centrului cultural Săsăuși. Casa de cultură Ruseni a fost reabilitată cu aproape 19.000 lei, sumă alocată integral de la bugetul Primăriei.

Pe lângă reparațiile interioare, cele patru case de cultură vor fi dotate cu aparatură nouă în valoare totală de 85.000 lei, iar cu alte 38.000 lei au fost cumpărate mese și scaune.

Reprezentanții Primăriei au transmis că inaugurarea Casei de cultură Săsăuși va avea loc în data de 10 ianuarie, iar Casa de cultură Tinoasa va fi inaugurate în data de 17 ianuarie. La Lemnia, inaugurarea Casei de cultură va avea loc în data de 24 ianuarie, iar în ultima vineri a lunii, în data de 31 ianuarie va avea loc inaugurarea Casei de cultură Ruseni.

Festivitățile vor cuprinde atât programe culturale, cât și programe pentru copii, prezentări de carte, spectacole de umor, dansuri populare și concerte.

Foto: Primăria Târgu Secuiesc

Articolul precedent3 incendii și 30 de cazuri medicale gestionate de ISU și SMURD Covasna în ultimele zile
Articolul următorElevi covăsneni, premiați la Palatul Copiilor din București, pentru rezultate la olimpiade și concursuri