Odată cu începerea noului an şcolar, Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna a demarat campania de informare și conştientizare anticorupție „Pasivitatea naşte corupţie – Implică-te! Nu sta pasiv!”, demers sprijinit de Consiliul Judeţean Covasna, Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe şi Asociaţia Love to Dance, precum şi de Emlékgyár.

Scopul campaniei este de informare a tinerilor județului Covasna și nu numai, despre importanţa atitudinii anticorupție şi, mai ales, despre necesitatea informării autorităţilor competente asupra faptelor de corupţie la care sunt martori ori despre care au cunoştinţă.

Astfel, conform rezultatelor Eurobarometrului special 470 – Corupţie , 91% dintre cetăţenii români care au experimentat sau au fost martori la vreun caz de corupţie, aleg să nu aducă acest lucru la cunoştinţa autorităţilor.

De aceea, campania include o serie de activități focusate, în acest caz, pe segmentul de vârstă al elevilor de liceu, însă menit să atragă și atenția părinților.

Astfel, cu sprijinul partenerilor, a fost realizat un videoclip de conștientizare a necesității înștiințării, în caz de corupție, a autorităților competente. Realizat de tineri, pentru tineri, mesajul este transmis într-o manieră actuală, prin muzică și dans. De altfel, atât melodia, cât și dansul sunt creații originale, special pentru această campanie, iar videoclipul va fi disponibil pentru vizionare pe pagina de Facebook a Direcției Generale Anticorupție, precum și pe website-ul instituției noastre. Totodată, melodia realizată în cadrul campaniei va putea fi auzită la radiourile din judeţ, alături de mesaje de promovare a modalităţilor de acţiune în cazul identificării unor fapte de corupţie.

Materiale de informare în română şi maghiară

De asemenea, în perioada următoare, cetățenii care vor intra în contact cu instituţiile publice partenere în campanie vor primi materiale de informare cu privire la atitudinea pe care ar trebui să o aibă în situaţia în care sunt martori la fapte de corupţie. Pentru a atinge o categorie de public cât mai mare, mesajele de pe aceste materiale au fost înscrise în limbile română și maghiară.

Pe această cale, vă reamintim că Direcția Generală Anticorupție, prin Call center-ul anticorupţie 0800.806.806, pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct și rapid de sesizare a faptelor de corupţie, numărul putând fi apelat în mod gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Cetăţenii judeţului Covasna care vor să sesizeze faptele de corupţie, o pot face telefonic apelând gratuit 0800.806.806, prin e-mail la adresa: [email protected] ori direct la sediul structurii locale, Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, cu sediul pe str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 16, telefon/fax 0267.307.490.

AICI puteţi vedea spotul VIDEO al campaniei.

Articolul precedentPorţi deschise joi şi vineri la ISU Covasna, de Ziua Pompierilor din România
Articolul următorJudețul Covasna, fără cazuri de rabie în ultimii 8 ani