Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat noile reglementări privind parcarea în cartierele rezidenţiale.

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat o hotărâre, conform căreia parcarea autovehiculelor având greutate mai mare de 1,9 de tone, precum şi a celor cu peste 9 locuri este interzisă în cartierele rezidenţiale din municipiu, în intervalul orar de 18:00 – 06:00.

Deoarece din cauza creşterii numărului autoturismelor din oraş, găsirea unui loc de parcare liberă în cartierele rezidenţiale odată cu lăsarea serii devine un lucru tot mai complicat, prin adoptarea acestei decizii, Primăria doreşte să uşureze viaţa locuitorilor. În cazul în care conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, respectiv de persoane nu le parchează în cartierele rezidenţiale, vor exista mai multe locuri libere, totodată pe străzile înguste circulaţia va deveni mai uşoară şi fluidă, spun oficialii municipalităţii.

Proprietarii de garaje nu mai au voie să parcheze afară

Tot cu scopul eliberării locurilor de parcare, Consiliul Local a luat o decizie și în ceea ce privește garajele din zonele publice și locurile de parcare închiriate. Conform acesteia, proprietarii care dețin garaje, nu pot parca autoturismele la o distanță mai mică de 300 metri de la garajele lor între orele 22:00 şi 06:00. Primăria dorește să îi convingă pe proprietarii autoturismelor să-și parcheze mașinile în garaje pe timp de noapte, adică să utilizeze garajele conform destinației lor, și nu în alte scopuri. Decizia vizează şi locuitorii care închiriază locuri de parcare de la Primărie în apropierea locuințelor lor.

În viitorul apropiat, proprietarii garajelor vor trebui să notifice Primăria privind numărul de înmatriculare al maşinilor parcate în aceste garaje.

Persoanele care încalcă reglementările privind parcarea vor risca sancţiuni din partea Poliţiei Locale, în forma unor amenzi cuprinse între 100 şi 2500 Lei.

 

Articolul precedentSepsi OSK, noroc la tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României la fotbal
Articolul următor120 de gospodării grav afectate de viituri, doar 37 de familii despăgubite