Agenții economici din sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară, care angajează tineri, beneficiază de sprijin financiar lunar în valoare de până la 1.000 lei, prin intermediul unui program național care se va derula până la finalul anului 2020.

Programul este destinat fermierilor care fac dovada angajării a cel puțin doi tineri, absolvenți ai unor studii de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare, conform codurilor COR, iar sprijinul financiar va fi acordat lunar.

Deși încă nu sunt fermieri covăsneni înscriși, directorul Direcției Agricole Covasna, Könczei Csaba este convins că programul va avea succes și va rezolva problema lipsei forței de muncă în domeniul agricol.

„Este un program nou, undeva prin luna mai a apărut legislația, se derulează prin Direcția Agricolă, și tot noi facem și plățile către firmele respective. Consider că este o inițiativă bună, ar trebui să ținem câțiva tineri în domeniul agricol, să lucreze. Este o facilitate destul de mare. Încă nu avem fermieri înscriși însă am avut deja câteva discuții. Toată lumea este de acord că va fi un program bun dar încă nu avem înscriși. Am început să luăm contact cu fermierii, am trimis adrese către ei, către primării. Fermierii își manifestă nemulțumirea mereu pentru lipsa forței de muncă, dar încă nu știm câți vor angaja tineri în acest sistem”, ne-a precizat Könczei Csaba.

Pentru angajarea fiecărui beneficiar al Programului, fermierii vor primi lunar suma de 1.000 lei, în cazul persoanelor cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură şi/sau industrie alimentară; 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate şi cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii şi/sau industriei alimentare; respectiv 500 lei pentru persoanele fără studii.

Pentru a beneficia ajutorul acordat de stat, angajatorii fermieri au obligaţia de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni.

Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 31 decembrie 2020, la Direcția Agricolă Covasna.

Informații suplimentare pot fi solicitate telefonic, la numărul: 0752 270 972, responsabil Program – ing. Horvath Imola.

Articolul precedentDin 2020 şi fetele pot da admitere la Şcoala de pompieri
Articolul următor„Vocalcycle Juice bar”, pentru pasionații de biciclete din Sfântu Gheorghe