Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna și Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului organizează o nouă ediție a campaniei „Donează sânge, salvează vieți!”.

Joi, 11 iulie, între orele 08:00 – 12:00, covăsnenii au ocazia să fie eroi pentru o zi, donând sânge în cadrul unei noi campanii, organizată de Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului, cu sprijinul Centrului de transfuzii sanguine din Sfântu Gheorghe.

Sunt așteptați donatori, persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu o greutate minimă de 60 kg, care nu suferă de boli cronice și nu au luat medicamente în ultimele 2 săptămâni.

De asemenea, înainte de a dona sânge participanții trebuie să consume un mic dejun sănătos și multe lichide (apă, ceai, cafea sau lapte) și să nu bea alcool cu 48 de ore înainte, iar fumatul este interzis 2 ore înainte și după donare.

Fiecare donator va beneficia de un set de analize gratuite (VSH, hemoleucogramă, biochimie, test de sifilis, de hepatită B, hepatită C, HIV și HTLV) dar și de tichete de masă în valoare de 67 lei, iar bonus, donatorii vor primi şi câte o porţie de cârnaţi din partea organizatorilor campaniei.

 

Articolul precedentGuvernul alocă peste 2 milioane de lei județului Covasna, după inundațiile din primăvară
Articolul următorSingurul magazin „zero waste” din Sfântu Gheorghe și-a lărgit gama de produse