Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna a aplicat în cursul anului 2018 amenzi în valoare totală de aproape 850.000 de lei, o sumă de 6 ori mai mare față de cea din cursul anului 2017, acestea fiind aplicate, în principal, pentru nerespectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Compartimentul control și prevenție al ISU Covasna a înregistrat o creștere a activității, atât în ceea ce privește numărul controalelor de prevenire efectuate la agenți economici, instituții sau localități, cât și la obiective de investiții, acțiuni în urma cărora au fost constatate peste 3.000 de nereguli.

Potrivit unui bilanț al Inspectoratului, pe timpul controalelor au fost identificate 3.317 deficiențe, dintre care 373 au fost soluționate operativ, celelalte fiind sancționate cu 1.573 avertismente și 290 amenzi contravenționale.

„Dinamica sancțiunilor aplicate cunoaște o creștere în anul 2018 datorată, în principal, faptului că a expirat termenul stabilit prin modificarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, până la care funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu nu se sancționa cu amendă contravențională”, a precizat comandantul ISU Covasna, locotenent colonel Adrian Simtea.

Potrivit acestuia, numărul deficiențelor soluționate a scăzut cu 10% față de anul 2017, în vreme ce numărul sancțiunilor aplicate a crescut cu 4%.  În 2018 au fost emise 131 avize și autorizații în domeniul PSI, protecției civile și cel al acordurilor pentru desfășurarea jocurilor de artificii, restul de 219 solicitări fiind respinse. Totodată, compartimentul avizare-autorizare din cadrul ISU Covasna a analizat 350 de solicitări pentru emiterea avizelor sau autorizațiilor de specialitate, cu 17,25% mai puține față de anul 2017, când erau înregistrate 423.

Articolul precedentToți cei 72 de porci din cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe, sacrificați de DSV Covasna
Articolul următor19 medalii de aur pentru CSM Sfântu Gheorghe la prima competiţie de Arte Marţiale din acest an