Ministrul Muncii – Marius Budăi a făcut, miercuri, anunțul așteptat de toți românii: procentul cu care pensiile vor crește de la 1 ianuarie. Potrivit oficialului, punctul de pensie se majorează la 1.745 lei, iar pensia minimă crește la 1.100 lei, dacă partenerii din coaliție vor accepta propunerea PSD.

PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei.

„Noi, PSD, vom propune majorarea salariului minim până la 3000 de lei, cu păstrarea acelor 200 de lei netaxabili. Ne dorim ca în România să nu mai existe sărăcie în muncă. Dacă tot vorbim de muncă, contractele part-time care au devenit contracte cu normă întreagă sunt în număr de 100.000.

Vom propune majorarea pensiei minime de la 1000 de lei la 1100. De asemenea, vom propune creșterea punctului de pensie la 1.745 lei, o prioritate pentru noi și pentru toți seniorii României”, a spus Marius Budăi.

Astăzi a fost prezentat și al patrulea pachet social.

Statul le cere companiilor din energie care au făcut profituri uriașe să plătescă o taxă de solidaritate. Toate veniturile care depășesc pragul stabilit de Guvern vor fi oprite de stat.

SPRIJIN PENTRU FACTURILE ROMÂNILOR

Prețuri neschimbate pentru consumatorii casnici

spitalele, școlile, grădinițele, căminele de copii și bătrâni: preț 1 leu/KWh indiferent de consum

IMM-urile și firmele din industria alimentară: compensarea a 85% din consumul de energie

TAXĂ DE SOLIDARITATE pentru companiile din energie: 100% din profitul care depășește pragul fixat de ANRE

Reglementarea pieței pe termen mediu, cel puțin 2 ani

Articolul precedentNicolae Ciucă a vorbit pentru prima dată despre REMANIERI – Marius Budăi, luat în vizor
Articolul următorFurnizorii de energie din România, în impas MAJOR: printre scenariile luate în calcul se află și RAȚIONALIZAREA