Tarifele la apa potabilă şi canalizare au crescut începând din această lună în mai multe localităţi din judeţul Covasna, pe fondul inflaţiei, majorării salariilor şi creşterii preţului energiei electrice, transmite operatorul regional Gospodăria Comunală SA Sfântu Gheorghe.

Noile tarife sunt aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice și sunt mai mari cu aproape 9,8% la apă şi cu 5% la canalizare, însă în continuare sunt la cel mai mic nivel din toată țara, anunță reprezentanții societății.

„Aducem la cunoștința consumatorilor că începând din decembrie 2019 intră în vigoare noile tarife la apă potabilă și la canalizare (…) Modificarea tarifelor se justifică prin creșterea costurilor operaționale, în special creșterea costurilor cu personalul şi creșterile continue ale costurilor cu energia. În propunerea înaintată către autoritatea de reglementare s-a ținut cont de gradul de suportabilitate, prin urmare, în continuare oferim servicii de apă potabilă și canalizare la cele mai mici tarife la nivel național”, au transmis reprezentanții GospCom Sfântu Gheorghe.

Astfel, prețul unui metru cub de apă potabilă este, începând cu luna decembrie a acestui an, de 3,91 lei fără TVA (4,26 lei cu TVA), iar la canalizare 2,77 lei fără TVA (3,02 lei cu TVA).

În total 11 localităţi din judeţul Covasna beneficiază de serviciile operatorului regional Gospodărie Comunală SA: municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, oraşele Covasna şi Întorsura Buzăului şi comunele Ghidfalău, Catalina, Bodoc, Ozun, Sânzieni, Barcani şi Ilieni.

De la 1 decembrie, Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA și-a mutat sediul din strada Bánki Donáth nr.27, în Cartierul Câmpu Frumos, nr.5 (clădirea Parcului Industrial Sfântu Gheorghe).

Reprezentanții instituției au transmis că biroul Relații cu clienții și casieria unității își vor desfășura în continuare activitatea în vechiul sediu, iar pentru comunicarea indexului autocitit și eventualele sesizări sau nelămuriri locuitorii vor avea în continuare la dispoziție numărul de telefon: 0267 351 390, și adresa de e-mail: [email protected].

Cererile și sesizăriile se vor putea depune în continuare la biroul Relații cu clienții.

Articolul precedent8 covăsneni și-au uitat mâncarea pe foc în acest an
Articolul următorFoto. Jandarmii covăsneni, ajutoarele lui Moş Nicolae pentru copiii internaţi în spital