În noaptea care a trecut, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină la două incendii izbucnite în localitățile Brețcu și Baraolt, după ce ieri după-amiază, alte două focuri au fost stinse de militari în localitățile Borosneu Mic și Ozun.

„Aseară, în jurul orei 21, un apel la 112 anunța că s-a produs un incendiu la o casă de locuit din comuna Brețcu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Brețcu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, iar în sprijinul lor au venit și colegii din cadrul Secției de pompieri Târgu Secuiesc cu două autospeciale și o ambulanță Smurd, precum și pompierii voluntari din cadrul SVSU Brețcu”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Intervenția pompierilor de localizare și lichidare a incendiului a durat mai bine de două ore, iar flăcările au cuprins acoperișul casei de locuit pe o suprafața de circa 220 mp, mobilierul din interior și diferite bunuri.

În momentul izbucnirii incendiului nu se afla nimeni în casă, iar cauza probabilă o reprezintă un scurcircuit electric provenit de la un aparat electric lăsat nesupravegheat.

În jurul orei 02:00, pompierii din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un bloc de locuințe din orașul Baraolt. Până la sosirea echipajului la fața locului, au acționat pompierii voluntari din cadrul SVSU Baraolt și o ambulanță SAJ.

„Flăcările se manifestau la un apartament situat la etajul 1, iar locatarii din blocul de locuințe s-au autoevacuat. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă fumatul în timpul somnului, au ars mobilier, materiale textile și de hârtie din interiorul apartamentului”, au precizat reprezentanții ISU Covasna.

Potrivit acestora, echipajul medical a asistat trei persoane la fața locului, iar două dintre acestea au fost transportate la spitalul din orașul Baraolt.

Proprietarul apartamentului a suferit arsuri minore la mâna stângă, iar o femeie a fost intoxicată cu fum.

Articolul precedentISU Covasna intervine pentru stingerea a două incendii la Boroșneu Mic și Ozun
Articolul următor3 situații de urgență gestionate de salvamontiștii covăsneni și harghiteni vineri