Premierul a încetat sa mai nege o eventuală remaniere. Mai mult, Nicolae Ciucă a dat de înțeles că ministrul Muncii, Marius Budăi, ar putea fi sancționat pentru majorările de pensii și salarii fără acordul coaliției sau al guvernului. 

Întrebat dacă Marius Budăi va fi sancționat pentru declarațiile privind creșterea pensiilor și a salariilor, Nicolae Ciucă a răspuns: „Sunt decizii și măsuri pe care le voi lua în conformitate cu atributul funcțional.

Actul de curaj nu este de a amenința pe cineva că faci și să nu se întâmnple nimic. Actul de curaj este să faci și să nu anunți nimic. Când voi lua decizia voi anunța. Luăm măsuri în privința analizei activității fiecărui ministru”.

Declarația premierului vine în contextul în care ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri un pachet de măsuri sociale pe care PSD le propune spre aprobare în coaliția de guvernare. Social-democrații vor majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. Oficialul din Guvern a spus că impactul bugetar al creșterii pensiilor este de 11 miliarde de lei.

Propunerile anunțate de Marius Budăi fac parte dintr-un pachet de măsuri sociale pregătite de PSD, fără a fi agreate în Coaliție. Ca atare, mai mulți lideri ai PNL cer remanierea ministrului Muncii.

Articolul precedentMarius Budăi anunţă creşterea salariului minim la 3.000 de lei
Articolul următorNoul pachet social – Marius Budăi: Pensia minimă crește la 1.100 lei. La cât va ajunge SALARIUL MINIM