Un adolescent în vârstă de 15 ani din Sfântu Gheorghe a fost reținut de polițiștii covăsneni pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri instanța a emis pe numele lui un mandat de arestare perventivă pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind suspectat că a comis două tâlhării.

Potrivit IPJ Covasna, în cursul zilei de joi tânărul ar fi smuls din mâna unei femei de 67 de ani sacoșa cu portofelul în care victima avea aproximativ 1.000 lei, 200 de euro și două carduri bancare și ar fi fugit. În plus, acesta este bănuit că în data de 5 ianuarie a sustras din căruciorul de cumpărături al unei alte femei geanta în care aceasta avea suma de 250 lei, un telefon mobil și mai multe documente personale, prejudiciul fiind estimat la 2.000 lei.

„La data de 16 ianuarie 2020, în jurul orei 14:00 (…) o femeie în vârstă de 67 de ani a reclamat faptul că pe strada Lăcrămioarei, o persoană necunoscută, i-a smuls sacoșa din material textil ce o avea asupra ei, a scos din interiorul sacoșei un portofel conținând suma de aproximativ 1.000 lei, 200 de euro și două carduri bancare. După cele întâmplate autorul a fugit de la fața locului. În urma cercetărilor efectuate (…) a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani, din municipiul Sfântu Gheorghe. Acesta este bănuit de săvârșirea unui furt la data de 05.01.2020, dată în care, în jurul orelor 17:00 o femeie în vârstă de 57 ani din  municipiul Sfântu Gheorghe a reclamat faptul că, în timp ce se afla la cumpărături într-un magazin din localitate un autor necunoscut, profitând de neatenția acesteia, i-a sustras din căruciorul pentru cumpărături o poșetă”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

În cursul zilei de vineri, tânărul a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe cu propunerea de arestare preventivă și este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de tâlhărie și furt.

 

Articolul precedentNoi schimbări în lotul Sepsi OSK: Konongo Hugo a plecat de la echipă
Articolul următorUn nou caz de pestă porcină în județul Covasna. Prefectura a convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor