OUG-ul privind intervenția imediată în cazul urșilor periculoși rămâne în vigoare, iar Parlamentul va rectifica elementele juridice invocate de Klaus Iohannis în cererea de reexaminare, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Președintele țării nu a promulgat actul normativ conform căreia OUG-ul privind intervenția imediată în cazul urșilor periculoși s-ar fi ridicat la rang de lege și l-a trimis înapoi în Parlament pentru reanalizare. În Parlament vom verifica și vom rectifica elementele juridice indicate de domnul președinte.

Sunt ferm convins că protecția vieții omenești este o prioritate și pentru domnul președinte, așadar vrea ca implementarea cadrului legal al intervenției imediate în cazul urșilor periculoși să nu poată fi atacată și să respecte toate reglementările de specialitate”, transmite pe Facebook ministrul Mediului, Tanczos Barna, relatează Mediafax

El precizează că pe parcursul acestui proces de revizuire OUG-ul rămâne în vigoare. „Avem în continuare posibilitatea de a interveni în mod eficient împotriva urșilor periculoși care pun în pericol viața oamenilor și bunurile acestora în intravilanul localităților”, conchide ministrul Mediului.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 ianuarie: 8.861 cazuri noi și 43 decese
Articolul următorPNL stabilește astăzi numele noului ministru al Digitalizării: ”Avem mai mulţi specialişti în domeniu şi este bine când ai de unde să alegi”