Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, afirmă, luni, că situaţia resurselor umane din România este o provocare privind conectarea sistemului educaţional la piaţa muncii. Cadariu a explicat că este nevoie de o mai mare atenţie privind formarea profesorilor care să predea elevilor disciplinele de care aceştia au nevoie.

Daniel Cadariu i-a mulţumit, luni, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru disponibilitatea la dialog despre învăţămntul dual.

„Situaţia resurselor umane din Romania reprezintă în primul rând o provocare privind conectarea sistemului educaţional cu piaţa muncii. Îi mulţumesc ministrului Sorin Mihai Cimpeanu pentru disponibilitatea la dialog şi pentru soluţiile privind învăţământul dual”, a scris Cadariu, potrivit news.ro.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a subliniat împortanţa pregătirii profesorilor care să predea anumite discipline elevilor.

„Sunt total de acord că, pentru a putea avea o mai bună conexiune între necesarul calificat de resurse umane şi dobândirea competenţelor, este nevoie de o mai mare atenţie privind formarea profesorilor şi să ne asigurăm că aceştia au toate instrumentele disponibile pentru a preda elevilor acele discipline de care au nevoie şi de calitatea informaţiilor transmise”, a mai scris Cadariu.

Constantin-Daniel Cadariu a adăugat că a participat la o dezbatere la care a participat mediul de afaceri şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe tema învăţământului dual.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentPresa: Eduard Novak, ministrul Sportului este cel pe care-l sacrifică UDMR
Articolul următorRomânii pot economisi cu dobândă anuală de 8,25%