În cursul programelor organizate în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității s-a reușit mobilizarea tuturor școlilor din Sfântu Gheorghe, astfel că în dimineața zilei de 18 septembrie mii de elevi au venit fără mașină la școală.
Campaniei lansate de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe i s-au alăturat atât părinții, cât și pedagogii, alegând alternative de transport durabile.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a invitat școlile din oraș să participe în zilele de 17 și 18 septembrie în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității la campania intitulată „Hai cu noi la școală pe jos!”. Astfel, în ziua de marți, 17 septembrie, șapte școli le-au organizat elevilor un program comun de gimnastică în curtea instituţiei de învăţământ. De asemenea, scopul zilei de miercuri a fost de a aduce cât mai mulți elevi și profesori la școală folosind moduri alternative de transport, iar mii de elevi s-au alăturat campaniei.
Potrivit sondajului efectuat la intrarea în fiecare instituție participantă, 60,7% dintre elevi au venit dimineața pe jos, 4,3% cu bicicleta, 3,9% cu scuterul sau cu skateboard-ul la școală. 11,1% dintre elevi au ales transportul în comun, iar restul au ajuns și în această zi cu mașina la școală. Sondajul a fost efectuat în dimineața zilei de miercuri de către treizeci de voluntari la intrarea în fiecare instituție participantă.
CNMV, cea mai mobilă şcoală din oraş
Colegiul Național „Mihai Viteazul” s-a dovedit a fi cea mai mobilă școală din Sfântu Gheorghe: pedagogii și elevii au participat la programul comun de gimnastică din ziua de marți, iar în ziua de miercuri aproape 90% dintre elevii instituției au venit fără mașină la școală.
În dimineața zilei de miercuri au venit cei mai mulți cu bicicleta la Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, la Liceul Teologic Reformat cei mai mulți au venit la școală cu scuterul sau cu skateboard-ul, în timp ce cei mai mulți elevi s-au plimbat pe jos prin poarta Școlii Gimnaziale „Gödri Ferenc”.
Săptămâna Europeană a Mobilității se organizează în fiecare an în perioada 16-22 septembrie. Scopul cel mai important al campaniei este de a sensibiliza locuitorii și elevii orașului că există mai multe alternative la transportul auto: se poate călători cu autobuzul, bicicleta, rolele, sau se poate deplasa pe jos la școală sau serviciu.