Asociația Alpin Sport organizează cea de a 5-a ediţie a concursului de schi dedicat memoriei sportivei și profesoarei Dani Kinga, răpusă de cancer în 2013, la vârsta de 39 de ani.

„Memorialul Dani Kinga” va avea loc în data de 25 ianuarie, pe pârtia de schi din stațiunea Şugaş Băi, la concurs fiind așteptați să se înscrie atât copiii cât și adulții.

Potrivit organizatorilor, copiii se vor putea înscrie într-una dintre cele 6 grupe (grupa mică + grupa mijlocie; grupa mare+clasa pergătitoare; clasele I și II; III și IV; V-VIII respectiv IX-XII), iar pentru adulți vor fi pregătite 5 grupe (19-29 ani; 30-39 ani; 40-49 ani; 50-59 ani; respectiv peste 60 ani).

Înscrierile se vor face la fața locului, taxa de participare fiind 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulti.

**

Dani Kinga s-a născut pe 25 noiembrie 1974 în Covasna și a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „George Barițiu” din Brașov.

A fost licențiată în înot, la Academia Națională de Educație Fizică și Sport din București, iar cariera de profesor și-a început-o la Grupul Școlar Economic Administrativ din Sfântu Gheorghe.

De-a lungul vieții a câștigat mai multe medalii la diferite concursuri de triatlon, și a fost campioană națională la schi alpin individual și pe echipe.

A fost diagnosticată cu melanom la începutul anului 2010, iar 3 ani mai târziu, în data de 22 ianuarie a pierdut lupta cu boala.

Articolul precedentSepsi OSK s-a întărit cu un mijlocaș
Articolul următorBlue Monday. 20 ianuarie este „cea mai deprimantă zi” din 2020