În această vară, Primăria Sfântu Gheorghe a început lucrările de modernizare a complexului de clădiri al fostei Școli de formare profesională „Kós Károly”. Reamanejarea terenurilor se apropie de finalizare, iar lucrările de renovare exterioară și interioară sunt în curs de desfășurare la clădirea din spate.

Reabilitarea curţii școlii a fost finalizată în mare parte, cu noi pavele și un loc de joacă. Izolația termică exterioară a clădirii din spate a fost deja finalizată, acoperișurile și plăcile au fost reparate, iar unele dintre uși și ferestre vor fi înlocuite în curând.

De asemenea, lucrările interioare progresează, având loc lucrări de demolare în toată clădirea, reconstrucția structurilor de susținere și a pereților și de izolație în podul clădirii. Conductele vechi vor fi înlocuite atât în toalete cât și în sistemul de încălzire, iar încăperile vor primi pardoseli noi.

Clădirile suplimentare aparținând instituției vor fi renovate în viitor. Lucrările sunt acoperite de municipalitate din resursele proprii. După renovare, clădirea va fi ocupată de elevii claselor primare ai Colegiului „Székely Mikó”, iar cantina şi internatul sunt deja folosite.

Articolul precedentCadavre de porci domestici găsite în lacul de lângă comuna Vârghiș
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe pregăteşte modificări la taxele şi impozitele locale