Consiliul Judeţean Covasna a aprobat alocarea sumei de 40.000 de lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României, dar preşedintele instituţiei, Tamás Sándor, nu va participa nici în acest an la manifestări.

Tamas Sandor, care este şi preşedintele UDMR Covasna, a declarat că ar participa la manifestări doar dacă i s-ar da posibilitatea să ia cuvântul şi să vorbească despre „experienţa” de 100 de ani a maghiarilor în România.

„Desigur, pot veni la manifestări, nu e nicio problemă, dar atunci cer posibilitatea să iau cuvântul, iar dacă iau cuvântul o să şi spun ceva. Şi ceva ăsta va fi experienţa noastră de 100 de ani în România, împreună. Sau, mai bine, mai frumos spus: 1.000 de ani în Transilvania şi 100 ani în România”, a declarat preşedintele CJ Covasna.

Liderii UDMR Covasna au afirmat anii trecuţi că ziua de 1 Decembrie nu este o zi de sărbătoare pentru comunitatea maghiară, deoarece promisiunile privitoare la respectarea drepturilor minorităţilor naţionale, făcute în urmă cu 100 de ani la Alba Iulia, nu au fost respectate.