Consiliul Judeţean Covasna a aprobat alocarea sumei de 40.000 de lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României, dar preşedintele instituţiei, Tamás Sándor, nu va participa nici în acest an la manifestări.

Tamas Sandor, care este şi preşedintele UDMR Covasna, a declarat că ar participa la manifestări doar dacă i s-ar da posibilitatea să ia cuvântul şi să vorbească despre „experienţa” de 100 de ani a maghiarilor în România.

„Desigur, pot veni la manifestări, nu e nicio problemă, dar atunci cer posibilitatea să iau cuvântul, iar dacă iau cuvântul o să şi spun ceva. Şi ceva ăsta va fi experienţa noastră de 100 de ani în România, împreună. Sau, mai bine, mai frumos spus: 1.000 de ani în Transilvania şi 100 ani în România”, a declarat preşedintele CJ Covasna.

Liderii UDMR Covasna au afirmat anii trecuţi că ziua de 1 Decembrie nu este o zi de sărbătoare pentru comunitatea maghiară, deoarece promisiunile privitoare la respectarea drepturilor minorităţilor naţionale, făcute în urmă cu 100 de ani la Alba Iulia, nu au fost respectate.

Articolul precedentElevii mai mici și mai mari sunt așteptați să participe la Târgul de Crăciun din Sfântu Gheorghe
Articolul următorCalea ferată îngustă și Planul înclinat de la Comandău vor fi cumpărate de la actualul proprietar cu cca. 780.000 lei