41 dintre cele 45 de Unități Administrativ Teritoriale din județul Covasna vor putea alege, prin atribuire directă, furnizori locali pentru produsele cuprinse în programul național „Laptele, cornul și mărul”.

Președintele Consiliului județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că la nivelul județului bugetul programului se ridică la un milion de euro, iar dacă suma ar fi defalcată la nivelul consiliilor locale, procedura de achiziție publică ar fi scurtată, programul devenind astfel în sfârșit funcțional.

„Dacă defalcăm această sumă atunci contractele cu furnizorii se vor putea încheia prin achiziţie directă, scurtând procedura de achiziţie publică. Astfel, programul, care de fapt este în interesul copiilor, va putea, în sfârşit, să funcţioneze. În acelaşi timp, această sumă va rămâne în judeţ”, a explicat Tamás Sándor.

Potrivit acestuia, consiliile locale vor adopta o hotărâre privind participarea la programul „Laptele, cornul și mărul”, în care vor preciza care sunt sortimentele de fructe și legume care pot fi distribuite în școli. Propunerea va fi înaintată spre aprobare comisiei speciale care funcţionează sub coordonarea Prefecturii, după care procedura de achiziție publică va putea fi lansată. Autoritățile speră ca această procedură să fie încheiată până la finalul acestui an, astfel încât copiii să poată primi zilnic produse proaspete de panificaţie, lactate și fructe. Vicepreședintele Consiliului județean Covasna, Henning László a menționat că soluția este valabilă pentru orașele Covasna și Baraolt.

În localitățile Vâlcele, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, datorită numărului mare de copii, va fi aplicată procedura de achiziție publică standard, iar ca o măsură de securitate, Consiliul județean va lansa o licitație pentru încheierea unui contract cadru pe o durată de 4 ani, pentru ca, în caz de urgență, contractele cu furnizorii să poată fi încheiate şi pe această cale.

La nivelul județului Covasna ar urma să beneficieze de produse de panificaţie proaspete, lactate şi fructe, prin intermediul programului „Laptele, cornul și mărul”, un număr de 23.579 preşcolari din grădiniţele cu program scurt şi elevi din învățământul primar și gimnazial.

 

 

Articolul precedentFrigul face primele victime la Sfântu Gheorghe. Un bărbat a murit, altul a ajuns la Spital cu hipotermie
Articolul următorNoua linie Multi-Trans ajunge la Patinoarul de lângă Arena Sepsi