O nouă acțiune de colectare a fondurilor, organizată de Fundaţia Comunitară Covasna, are loc vineri, 12 iulie, în municipiul Târgu Secuiesc.

Lansată în urmă cu 7 ani, campania „Pedalează pentru un scop bun” adună la fiecare ediție sute și chiar mii de participanți, cu scopul de a finanţa proiectele comunitare, dar şi de a responsabiliza şi implica membrii comunităţii în susţinerea lor.

Organizatorii și-au propus ca sumele adunate în urma derulării acțiunii de vineri să fie utilizate pentru amenajarea unui loc de joacă în cadrul grădiniţei speciale din Târgu Secuiesc şi pentru montarea unei bănci „inteligente” în Piața Gábor Áron din municipiu, prevăzută cu sursă de alimentare cu energie pentru telefoane, tablete sau laptop.

„După evenimentul de anul trecut, când am numărat aproape 1.000 de participanți, îi așteptăm și în acest an pe cei care doresc să contribuie prin sport în favoarea comunității din Târgu Secuiesc! Având în vedere rezultatele votului privind acțiunea de strângere de fonduri Pedalează pt. un scop bun, scopul principal în  acest an este crearea unui loc de joacă pentru grădinița specială din acest oraș. În același timp, pentru ca vizitatorii și comunitatea orașului să beneficieze de pe urma acestui eveniment, vom mai înființa și o bancă „inteligentă” în Piața Gábor Áron, cu surse de alimentare pentru telefon, tabletă și laptop. Le dorim participanților distracție plăcută, o experiență bogată în sport, un sprijin generos și în același timp, o relaxare plăcută!”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pasionații de ciclism care vor să se alăture acțiunii trebuie să plătească o taxă de participare de 15 lei (adulţi), respectiv de 10 lei (copii).

Fiecare tură pe care participanții o vor face cu bicicleta va fi recompensată în bani de către sponsori (5 lei pentru 4,2 kilometri parcurşi), iar participantul care va aduna cei mai mulți bani va fi premiat.

Tombolă pentru cei care parcurg peste 7 tururi

Potrivit organizatorilor, participanții înscriși la acțiunea care va avea loc vineri vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă, în urma căreia vor putea câștiga tichete pentru achiziționarea de piese pentru biciclete, condiția fiind ca aceștia să parcurgă mai mult de 7 tururi cu bicicleta.

În cei 7 ani de la lansare, campania „Pedalează pentru uns cop bun” a Fundației Comunitare Covasna a avut aproape 3.300 de participanți, care au colectat împreună aproape 126.500 lei.

Sumele adunate s-au întors în comunitate, fiind investite de către Fundație, printre altele, în suporturi pentru biciclete, sprijinirea sportivilor talentaţi, sau amenajarea unor terenuri de joacă şi parcuri de agrement.

Sursa foto: Facebook – Tekerj egy jó célért/Pedaleaza pt. un scop bun

Articolul precedentBilanţ colectare deşeuri din sticle: în prima jumătate din 2019 s-a adunat mai mult decât în tot anul trecut
Articolul următorProgramul filmelor de la Cinema Arta, în perioada 12-18 iulie