Festivalul național „D-Butan-T”, organizat de Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, a ajuns la cea de a III-a ediție.  

Luni, 15 octombrie, de la ora 16:00, în Sala Chaplin a Cinematografului Arta din Sfântu Gheorghe va avea loc deschiderea oficială a Festivalului, care în acest an este dedicat scenografilor debutanţi și absolvenţilor facultăţilor de teatru.

„În acest an Festivalul D-butan-T face un pas înainte spre internaționalizare, având invitați în juriu specialiști de renume, cu experiență mondială. Președintele juriului, Adrian Damian este un scenograf de marcă al zilelor noastre, a colaborat cu numeroși artiști renumiți, la nivel național și internațional. El reprezintă noul val de scenografi care încorporează cu succes tehnologia în procesul scenografic, și vine să le vorbească tinerilor aflați la început de carieră despre provocările scenografiei contemporane”, transmit organizatorii.

Discursul de început va fi rostit de primarul Antal Árpád

În acest an, discursul de deschidere va fi susținut de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, iar printre invitații ediției din acest an se numără managerul Festivalului Summer Well, Irina Dushkova, și câștigătorul ediției de anul trecut, Nagy Botond, care revine la Sfântu Gheorghe pentru a susține alături de participanți o dezbatere pe tema relației dintre regizor și scenograf.

Potrivit organizatorilor, evenimentul de deschidere va fi urmat, la ora 17:00, de un discurs tematic și o sesiune Q&A (întrebări și răspunsuri), iar de la ora 18:00 va avea loc lansarea de carte a dramaturgului contemporan Mihai Ignat, care își va prezenta volumul intitulat „Ei sunt printre noi”.

Primul spectacol din cadrul Festivalului „D-Butan-T” – „Dragă Elena Sergheevna” al Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău – este programat să înceapă de la ora 19:00.

Intrarea la spectacole se va putea face pe bază de rezervare, la biroul de organizare al TAM, sau telefonic, la numărul: 0725 112 225.

Capacitatea sălii Arta este de 100 de locuri, acestea fiind deja rezervate în proporție de peste  50%, potrivit organizatorilor.

Cea de a treia ediție a Festivalului D-butan-T este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Articolul precedentCirca 20% dintre contribuabilii din Sfântu Gheorghe, codași la plata impozitelor
Articolul următorDe luni se instituie sens unic de circulație pe strada Fânului din Sfântu Gheorghe