Candidatul UDMR la funcţia de preşedinte al României, Kelemen Hunor, a declarat, la Sfântu Gheorghe, că absenţa dezbaterilor dintre cei înscrişi în cursa pentru Cotroceni a fost cea mai mare lipsă a campaniei electorale.

„În această campanie, dacă a lipsit ceva atunci sigur că a fost lipsa de dezbatere între candidaţi. Eu nu am mai văzut o astfel campanie prezidenţială, să fugă candidaţii de dezbatere. Parcă nu au program, nu au curaj, le e frică de ceva, nu îmi dau seama, ori sunt aroganţi, ori toate la un loc”, a spus liderul UDMR.

„În democraţie e un principiu – să mergi să dezbaţi proiectul tău, să aduci argumente, să intri în dialog cu celălalt. Cei care nu au acceptat dezbaterea, cei care de la bun început au zis că ei nu vor veni, să nu fie programaţi, să nu fie incluşi în nicio dezbatere că nu vor veni sau cei care pe parcurs s-au răzgândit şi au fugit de dezbateri subminează ideea democraţiei. Nu este bine să nu vrei să mergi în faţa oamenilor şi să arăţi că ai argumente, ai o viziune, ai un proiect pentru ţara pe care vrei să o conduci. Deci, eu sper că nu va mai exista o astfel de campanie electorală niciodată, fiindcă nu e corect şi, până la urmă, duce la pierderea credibilităţii în clasa politică. Acea credibilitate care s-a păstrat ar trebui întărită, nu distrusă”, a mai declarat Kelemen Hunor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Articolul precedentCJ Covasna va solicita noului guvern fonduri pentru asigurarea multilingvismului
Articolul următorToamna e sezonul ciupercilor. Cum le recunoaștem pe cele care ne pot fi fatale