Importurile realizate în județul Covasna au înregistrat, în perioada ianuarie-august 2019, cea mai scăzută valoare de la nivelul întregii Regiuni Centru, respectiv 191,5 milioane de euro, arată datele unui raport al Direcției Regionale de Statistică Alba, citat de Agerpres.

Braşovul a avut o pondere de 32,6% în totalul exporturilor realizate în perioada de referință, fiind urmat de județele Sibiu (29,1%), Alba (23,5%), Mureş (9,1%), Covasna (2,9%), şi Harghita (2,8%).

Valoarea totală a exporturilor în cele 6 județe componente, în primele 8 luni ale anului trecut, a fost de peste 7,2 miliarde de euro, mai scăzută față de perioada similară a anului precedent, iar cea a importurilor a fost de peste 6,6 miliarde de euro, mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018.

Tot în perioada ianuarie-august 2019, balanța comercială a Regiunii Centru a înregistrat un excedent în valoare de peste 558 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba, Braşov şi Covasna şi negative în Mureş şi Harghita.

Articolul precedentJudețul Covasna – cea mai mare durată a sejurului în octombrie 2019 din toată Regiunea Centru
Articolul următorPoeta Doina Ioanid, lansare de carte și întâlnire cu publicul de Ziua Culturii Române, la Sfântu Gheorghe