Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a desfășurat, în perioada 16-29 decembrie 2019, peste 50 de recunoaşteri şi 15 controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate 45 de avertismente şi 11 amenzi contravenționale, în cuantum de 28.500 lei.

Acțiunile de control s-au desfășurat la unităţi de cult, obiective de alimentaţie publică şi structuri de primire turistică, potrivit reprezentanților ISU Covasna.

„Întrucât în această perioadă vor fi utilizate jocuri de artificii cu articole pirotehnice,  personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor și a eliberat, la nivelul județului Covasna, 3 acorduri. Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, trebuie respectate în totalitate instrucțiunile producătorului și verificată integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta este deteriorat se evită utilizarea produsului. Chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, accesul copiilor este strict interzis. În cazul în care anumite materiale sunt nefuncționale nu se va încerca reaprinderea lor. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau în alte mijloacele destinate încălzirii. Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj.

Pompierii covăsneni le atrag atenția organizatorilor de evenimente să respecte capacitatea maximă de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul; să asigure măsurile privind evacuarea în cazul producerii unei situații de urgență; să asigure funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv; și instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

Articolul precedentPeste 40 de intervenţii ale pompierilor covăsneni în minivacanţa de Crăciun. O mașină a ajuns în râul Buzău
Articolul următorUn singur accident rutier în județul Covasna, în minivacanța de Crăciun