A fost semnat contractul de concesionare a spaţiului pentru un Complex de prelucrare şi ambalare a cărnii, o investiţie privată care va crea 60 de locuri de muncă.

În curând vor începe lucrările de construcţie a unui Complex de prelucrare şi ambalare a cărnii de vită lângă Sfântu Gheorghe, inaugurarea fiind preconizată pentru vara anului 2020.

În acest sens, în prezenţa primarului Antal Árpád şi a proprietarului firmei Cultivo, contele Gregor Roy Chowdhury de Zăbala, marţi a fost semnat la Parcul Industrial de la Câmpu Frumos contractul de concesionare a spaţiului necesar firmei pentru e dezvolta această investiţie privată.

Locuri de muncă pentru oamenii din oraş şi din împrejurimi

Intenţia proprietarilor este înfiinţarea unei complex care să vină în ajutorul producătorilor din zonă, asigurând locuri de muncă pentru oamenii din oraş şi din împrejurimi care-şi caută de lucru în apropierea reşedinţei lor.

Piaţa cărnii din România este axată, în prezent, pe exportul de animale vii, astfel piaţa autohtonă de bovine îngrăşate a scăzut semnificativ. Intenţia investitorilor este de a reduce această tendinţă, pentru că mai mult de 80% din carnea de vită prelucrată provine din import.

„Scopul nostru este tocmai acela de a schimba această stare prin dezvoltarea zootehniei şi prelucrării cărnii de aici, să oferim o perspectivă de viitor producătorilor din localităţile limitrofe”, a declarat Gyergyai Botond, administratorul firmei Cultivo, cel care a semnat contractul alături de directorul Parcului Industrial, Miklós Zoltán.

Investiţia societăţii Cultivo în acest Complex de prelucrare şi ambalare a cărnii de la Câmpu Frumos este un proiect de 11 milioane de euro, care este cea mai mare investiţie din cadrul Parcului Industrial şi una dintre cele mai mari investiţii private din Transilvania în acest domeniu.

„Noi am spus întotdeauna că oamenii care trăiesc în comunităţi rurale trebuie să-şi găsească acolo existenţa. Chiar dacă sunt primar de oraş, eu sunt avocatul comunelor, pentru că am convingerea că nivel de trai ridicat poţi avea într-un oraş, dar calitatea vieţii poate fi bună doar la sat. (…) În loc de vorbe, noi vrem să facem lucruri concrete, să-i ajutăm pe aceşti oameni din mediul rural, să poată să trăiască, să poată să aibă un trai bun şi o calitate a vieţii cât mai bună”, a spus primarul Antal Árpád, prezent la semnarea contractului.

Vor fi create 60 de noi locuri de muncă

Unul dintre principalele scopuri ale Cultivo este sprijinul acordat producătorilor, pe o rază de 200 km, devenind un achizitor sigur pentru animalele crescute de ei, astfel readucând la viaţă o piaţă competitivă.

„Nu este un secret scopul nostru de a promova agricultura şi în rândul tinerilor, căci alegând să rămână acasă, ei îşi pot pune bazele unui trai fericit şi ale unui viitor. Suntem convinşi că tinerii, văzând formarea unei pieţe competitive în domeniul zootehniei, care poate asigura un trai decent familiilor lor, vor opta în număr mai mare pentru această ramură”, a mai spus Gyergyai Botond, administratorul firmei Cultivo.

Complexul de prelucrare şi ambalare a cărnii vor crea, la inaugurare, aproximativ 60 de noi locuri de muncă pentru localnicii din zonă care prelucrează animale crescute de ei şi care vor ajunge în rafturilor magazinelor din ţară.

Antal Árpád: „În loc să importăm, vom avea mâncare de bună calitate produsă aici în Secuime”

„Această investiţie este foarte importantă şi din punctul de vedere al faptului că, până la urmă, totul ajunge într-un sistem integrat. Până acum problema era că, mai ales cei din mediul rural, nu ştiau când, cum, la ce costuri, cu ce eventuale profituri sau pierderi pot să vândă animalele. Aici vorbim despre o producţie locală prin care îi ajutăm şi pe fermierii locali, şi practic în loc să importăm, vom avea mâncare de bună calitate produsă aici în Secuime pentru toată ţara”, a declarat primarul Antal Árpád.

La ora actuală, 90% dintre birourile din clădirea Principală a Parcului Industrial de la Câmpu Frumos sunt închiriate, iar până la finalul anului vor fi concesionate peste 40% din cele 28 de hectare ale Parcului.

Articolul precedentÎn acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe nu vor primi scrisori despre situaţia impozitelor locale
Articolul următorPolițiștii continuă căutările în cazul celor doi covăsneni dispăruți în urmă cu câteva luni