În judeţul Covasna, vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani începe abia săptămâna viitoare, pe fondul interesului scăzut manifestat de populaţie pentru imunizarea acestei categorii, anunță WE RADIO.

Potrivit reprezentanţilor DSP Covasna, mai puţin de 10 programări au fost făcute în ultimele zile, în cele 5 centre de vaccinare din judeţ care pot administra serul pediatric, iar pentru a nu se pierde dozele de vaccin, s-a luat decizia de amânare a începerii campaniei de vaccinare. Tot din cauza interesului scăzut, în prima tranşă au fost comandate doar 50 de doze de ser pediatric, vaccinul urmând să fie distribuit centrelor de vaccinare din judeţ în cursul zilei de vineri.

„La noi, vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani începe abia săptămâna viitoare, a trebuit să facem în aşa fel încât să nu aruncăm dozele fiindcă erau puţine programări, una la Întorsura Buzăului, una la Baraolt. Acum am adus vaccinul, se află în depozitul DSP, iar vineri îl distribuim către centrele de vaccinare pentru ca cei care s-au programat să poată fi vaccinaţi. Deocamdată am primit doar 50 de doze pentru că nu avem nici măcar 10 solicitări pentru copii”, a explicat Igyártó Gabriella, reprezentanta Departamentului de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP Covasna, pentru WE RADIO.

La nivel naţional, vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani a început miercuri, 26 ianuarie, în prima tranşă fiind recepţionate 114.000 de doze de ser pediatric.

În județul Covasna, serul pediatric este administrat în centrele din Sfântu Gheorghe (fostul sediu al Direcției de Asistență Socială din str. Daliei nr.1), Târgu Secuiesc (Sala polivalentă „Kicsid Gábor” din str. Stadionului nr. 12), Baraolt (Centrul de vaccinare din str. Kossuth Lajos nr. 124), Întorsura Buzăului (Căminul Cultural Brădet, nr.22) și Covasna (Casa Orășenească de Cultură, str. 1 Decembrie 1918 nr.10).

SURSĂ: WE RADIO

Articolul precedentMinistrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că România va sprijini Ucraina cu echipamente militare în cazul unor solicitări
Articolul următorPrognoza meteo: Cum va fi vremea în luna februarie