Conducerea Școlii Populare de Arte și Meserii – Sfântu Gheorghe a lansat înscrierea la cursurile din acest an.

Directorul instituției, Gaj Nandor, a declarat miercuri că înscrierile se realizează până în 21 septembrie, iar examenele de admitere pe care trebuie să le susțină cei înscriși se vor desfășura ulterior.

Înscrierile se fac pentru opt localități covăsnene. Astfel, la Sfântu Gheorghe  sunt așteptați cursanți la:  saxofon, clarinet, chitară, sintetizator, pian, canto, vioară clasică, chitară bas, contrabas, cobză, percuție, pictură pe lemn, desen, pictură, grafică, artă decorativă, balet (înscrierile fiind pentru copiii cu vârsta între 6-7 ani, respectiv 10-12 ani); la Zagon, se fac înscrieri la muzică – la tenorhorn, corn, percuție, trombon, trompetă, tubă, saxofon, clarinet; la Covasna – la pian; la Brateș, la percuție, clarinet, saxofon; la Ghelința și în zona Baraoltului, la secția artă decorativă populară, la Târgu Secuiesc, pentru secția muzică – ansamblu coral, iar la Bixad – la tubă, trompetă, tenorhorn, corn de vânătoare, trombon.

În vederea înscrierii, candidații vor trebui să prezinte o cerere – tip, completată, certificatul de naștere, iar în cazul minorilor, copia cărții de identitate a unuia dintre părinții acestora. Taxa de înscriere a rămas ca și anul trecut, 65 de lei.

Cursurile vor începe în data de 1 octombrie.

Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe funcționează în subordinea Consiliului Județean Covasna și aniversează în acest an 50 de ani de activitate.

Articolul precedentVIDEO | Eugen Neagoe: „Suntem într-o formă bună şi sper să câştigăm meciul de la Chiajna”
Articolul următorExpoziție cu lucrări semnate de artistul plastic Daniel Spoerri, la Sfântu Gheorghe