Fundația Comunitară Covasna a lansat înscrierile în campaniaPedalează pentru un scop bun”, ce are ca scop atragerea de fonduri, prin ciclism, pentru implementarea unor proiecte şi inițiative comunitare și implicarea membrilor comunității în susținerea acestora.

Conducerea Fundației a declarat că acțiunea ciclistă „Pedalează pentru un scop bun” va fi organizată la Sfântu Gheorghe, în data de 15 septembrie.

Bicicliștii se pot înscrie pe pagina http://tekerj.hka.ro/index.php/ro/, individual sau în echipe. Programul va începe la ora 9,00, în Piața Libertății, urmând ca la ora 14.00 să aibă loc premierea, a transmis directorul executiv al Fundației, Bereczki Kinga.

Potrivit acesteia, traseul pe care bicicliștii înscriși vor trebui să îl parcurgă are 10 kilometri. Fiecare tură parcursă va fi  recompensată cu bani de către sponsori, iar fondurile strânse la finalul acțiunii vor fi folosite pentru achiziționarea și montarea în centrul municipiului a unei stații de reparat biciclete.

„Implicarea în program se poate face în două moduri: ca biciclist, prin achitarea unei taxe de înregistrare (15 lei – adulții, 10 lei  – copiii) sau ca sponsor (pentru un traseu de 10 km valoarea de sprijin propusă este de 20 lei, sponsorul trebuie să achite această sumă în funcție de traseele parcurse de biciclistul pe care a ales să îl susțină)”, a transmis Bereczki Kinga.

Aceasta a menționat că în cadrul evenimentului vor fi organizate diverse activități, care vor încuraja socializarea între cei înscriși.

De exemplu, va fi organizată o „masă comunitară”, se vor pregăti găluște cu prune, care vor fi servite bicicliștilor, după ce aceștia vor parcurge traseul propus; se va asigura muzică live, iar copiii vor putea aduce jucării de care s-au plictisit sau cărțile citite, pentru a le schimba între ei.

Acțiunea „Pedalează pentru un scop bun” este organizată de câțiva ani, la Sfântu Gheorghe sau la Târgu Secuiesc. Potrivit reprezentanților Fundației Comunitare Covasna, în total, din 2012 s-au organizat nouă astfel de acțiuni, reunind 3.276 de participanți, dintre care minim 700 copii. 65 055 km au fost parcurși de-a lungul acestor ediții, fondurile strânse ridicându-se la 126.457 de lei. Din acești bani s-au realizat investiții în beneficiul tineretului, investiții în proiecte civile, investiții în spații publice, un  eveniment în scop caritabil.

Sursa foto: Fundația Comunitară Covasna

Articolul precedentPesta porcină: Şapte stâne şi o fermă de porci, amendate pentru nerespectarea măsurilor preventive
Articolul următorCampanie de donare de rechizite pentru copiii nevoiaşi