11 medalii, dintre care una de aur, 6 de argint și 4 de bronz, au fost câștigate de sportivii clubului ACS Ciprian Grosu Sfântu Gheorghe în cadrul celor nouă competiții internaționale de înot la care au participat în 2019.

Italia (Palermo, Genova și Massarosa); România (București și Izvorani); Franța (Paris); Elveția (Chiasso) și Suedia (Stockholm), sunt locațiile în care anul trecut s-au derulat unele dintre cele mai prestigioase competiții internaționale de înot, cu vechime în calendarul competițiilor internaționale, și la care au participat sportivi de talie mondială.

„Dintre cei care s-au remarcat pe baza competențelor sportive, la competițiile internaționale, înălțând cu mândrie drapelul României, îi menționăm pe Artene Maria Raluca, Barabás András, având ambii în vârstă de 16 ani și Becze Zétény Benedek în vârstă de 15 ani. Cei 10 ani de muncă, disciplină și perseverență s-au concretizat și prin obținerea de către Artene Maria Raluca a medaliei de aur la Trofeo Nicola Ferrante 2019 – Palermo, Italia, la proba de 50m spate, cu timpul 32”39, dar și prin remarcabila medalie de bronz, la categoria seniori și tineret, obținută la Cupa României de juniori, tineret și seniori, care a avut loc la Brașov, la proba 50m spate, cu timpul 31”71. La băieți, Barabás András, la categoria juniori, s-a evidențiat obținând medalii de argint la competițiile 11th European Swim Meet, de la Paris – Franța și 15° Gran Premio Italia 2019 – 43° International Swimming Trophy “Mussi-Lombardi-Femiano”, de la Massarosa – Italia și Becze Zétény Benedek la cadeți prin medalia de argint obținută la 15° Gran Premio Italia 2019 – 43° International Swimming Trophy “Mussi-Lombardi-Femiano”, de la Massarosa – Italia”, a transmis antrenorul Ciprian Grosu.

Cu o experiență de peste 14 ani, și peste 100 de elevi îndrumați, antrenorul Ciprian Grosu a fost promovat la gradul de „antrenor maestru de înot”. Acesta a coordonat peste 1.000 de ore de antrenament în 2019, iar sportivii antrenați de acesta au obținut rezultate remarcabile la competițiile la care au participat.

“Pentru 2020 ne propunem să participăm la cât mai multe competiții naționale și internaționale, avem deja confirmate participarea la Competițiile Internaționale din Portugalia, Germania, Suedia, Spania și Italia. Toate aceste lucruri nu ar putea fi posibile fără ajutorul și susținerea sponsorilor noștri. Așadar facem un apel către cei care simt să se asocieze sau să fie parteneri în viitoarele competiții, să încurajeze tinerii sportivi din Covasna care practică acest sport extrem de sănătos. Vă mulțumim” a declarat antrenorul maestru de înot Ciprian Grosu.

Foto: ACS Ciprian Grosu

Imagine

Articolul precedentAccident în lanț, zilele trecute, la Chichiș. Poliția le atrage atenția, din nou, șoferilor să conducă prudent
Articolul următorVremea se încălzește ușor în următoarele zile, dar gerul revine de săptămâna viitoare