Un tânăr de 18 ani și un copil în vârstă de 12 ani sunt cercetați de polițiștii covăsneni pentru tâlhărie calificată, după ce miercuri seara ar fi urmărit pe o stradă din Sfântu Gheorghe un bărbat, pe care l-au lovit în zona capului, după care i-au furat lanțul de aur de la gât, banii și telefonul mobil. Tânărul de 18 ani a fost arestat pentru 24 de ore. 

Potrivit IPJ Covasna, miercuri seara, în jurul orei 22:00, în timp ce se deplasa spre casă pe strada Varadi Jozsef din Sfântu Gheorghe, victima, un bărbat de 32 de ani, a fost urmărit de cei doi tâlhari, iar într-o zonă slab iluminată, a fost atacat. 

„La data de 20 mai, în jurul orelor 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre faptul că (…) un bărbat de 32, în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost tâlhărit de persoane necunoscute (…) În urma activităților specifice, polițiștii au idenificat, la scurt timp după comiterea faptei, un tânăr de 18 de ani și un minor de 12 de ani bănuiți de săvârșirea infracțiunii. Polițiștii au stabilit că (…) cei doi ar fi urmărit persoana vătămată pe strada Varodi Jozsef până într-o zonă slab iluminată, unde i-ar fi aplicat  o lovitură cu pumnul în zona capului, l-ar fi împins, și după ce acesta a căzut la pământ, i-ar fi sustras bunurile”, transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Față de tânărul de 18 ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legale.

Întrucât copilul în vârstă de 12 ani nu poate răspunde penal, oamenii legii au luat legătura cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în vederea dispunerii de măsuri conform competențelor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tălhărie calificată.

Foto cu caracter ilustrativ