Prefectura Covasna informează, joi, că de la începutul pandemiei și până în prezent, din totalul celor 188 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 123 au fost vindecate.

Potrivit datelor raportate de Direcția de Sănătate Publică Covasna, la nivelul județului, până în prezent au fost internate în unități spitalicești 61 de persoane infectate, iar în prezent, 45 de persoane testate pozitiv pentru Covid-19 se află internate.

Prefectura mai precizează că în ultimele 24 de ore nu au mai fost cazuri internate sau externate.

„Numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 2842; în carantină instituționalizată se află un număr de 179 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul COVID – 19 (coronavirus); alte 223 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, un număr de 18 persoane au fost vindecate, alte 6 persoane au ieșit din carantină iar alte 56 de persoane au ieșit din autoizolare”, transmite Prefectura.

Într-o videoconferință de presă, conducerea Spitalului județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a declarat, joi, că 47 de persoane confirmate cu noul coronavirus se află în prezent internate, dintre care 32 în secţia Covid-19, iar alţi 12 pacienţi au fost preluaţi din spitalele din Braşov, dintre care 10 pentru probleme chirurgicale, iar doi cu probleme ortopedice.

Alţi 8 pacienţi suspecţi, printre care şi un copil din grupa de vârstă 0-9 ani, se află în prezent sub tratament medical, în vreme ce la secţia ATI se află internaţi 3 pacienţi, dintre care doi ventilaţi şi unul în stare critică.