Cancelaria Prefectului județului Covasna informează sâmbătă că, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Covasna, numărul real al persoanelor infectate este de 38 persoane, așa cum a fost comunicat vineri, și nu 37, așa cum a transmis Grupul de Comunicare Strategică în ultimul comunicat.

„La nivelul județului nostru, conform datelor de la Direcția de Sănătate Publică Covasna, numărul real al persoanelor infectate este, la fel cum a fost și ieri, de 38 persoane.  De asemenea, în carantină instituționalizată se află 126 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1.645 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat, pentru că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților, au ieșit din autoizolare 391 persoane”, transmite Prefectura Covasna.

Aceeași sursă precizează și că în ultimele 24 de ore polițiștii și jandarmii covăsneni au aplicat 114 de sancțiuni contravenționale unor persoane depistate că nu au respectat măsurile dispuse de autorități, valoarea totală a acestor sancțiuni fiind de 298.300 lei.

„S-au verificat 1584 persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare/carantinare; au fost verificate 364 de locații de carantinare/izolare; au fost verificate un nr. de 64 SC/PFA privind modul de respectare a interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență (…) În afara sancțiunilor contravenționale aplicate, a mai fost dispusă măsura indisponibilizării/confiscării unor bunuri, în valoare de 115 lei”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Toate cele 114 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.