În ultimele două zile, personalul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Covasna și paramedicii SMURD au transportat 8 persoane la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Covasna, informează Cancelaria Prefectului.

Luni, la nivelul județului Covasna se aflau  în carantină instituționalizată 125 persoane pentru care se fac verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 3.455 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, 136 persoane au ieșit din autoizolare datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților.

Amenzi de peste 100.000 lei în ultimele 24 de ore

Oamenii legii au verificat 778 de locații de carantinare/izolare, 17 societăți comerciale și PFA-uri și 2.666 persoane pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile impuse de autorități pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii covăsneni au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 88.800 lei, iar jandarmii covăsneni au aplicat 26 de amenzi contravenționale în valoare totală de 17.150 lei.

Toate sancțiunile au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.