Angajaţii din instituţiile de cultură, transport public în comun şi cei ai societăţii care administrează bazele de agrement şi sportive ale Municipalităţii intră în şomaj tehnic, măsura fiind luată ca urmare a decretării stării de urgenţă.

Primarul Antal Árpád a declarat marţi că bugetul Municipalităţii – cel mai mare din ultimii 30 de ani – va avea cu siguranţă de suferit, deşi deocamdată nu se poate estima exact cât de mare va fi pierderea.

“Tot ce înseamnă angajat într-o instituţie de cultură: teatre, cinematograf, dar şi o parte dintre angajaţii de la transportul public în comun, deja de azi sunt în şomaj tehnic (…) Începând cu 1 aprilie se închide şi societatea Mulți Trans şi sunt instituţii inclusiv în Primărie, respectiv Sepsi ReKreativ, unde o parte dintre angajaţi vor merge în şomaj tehnic”, a spus priamrulş

Potrivit acestuia, Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru sprijinirea economiei și companiilor afectate de pandemia cu coronavirus, şi în special pentru protejarea societăţilor care nu vor face disponibilizări.

„Este evident că această criză epidemiologică va avea ca efect şi o scădere economică în România, Europa şi în lume. Este foarte important ca Guvernul să adopte măsuri mult mai ample pentru protecţia acestor persoane, pe de-o parte, iar pe de altă parte să ajute societăţile care nu disponibilizează. Nu se poate să primească ajutor doar cei disponibilizaţi, pentru că interesul nostru al tuturor este ca economia să meargă. Dacă oprim toate motoarele va fi foarte greu şi ar trebui sprijiniţi cei care nu vor să-şi oprească motoarele, ca să meargă economia înainte”, a spus edilul, precizând că măsurile luate sunt bune, dar insuficiente.