Stagiunea de concerte 2019/2020 la Teatrul „Tamási Áron” continuă cu spectacolul Filarmonicii de Stat din Oradea, care va avea loc în data de 22 noiembrie, de la ora 19:00, în repretoriu fiind incluse Concertul nr. 1 pentru vioară de Sergei Prokofiev și Simfonia a VII-a de Ludwig van Beethoven.

Potrivit organizatorilor, Orchestra va fi dirijată de violonistul și dirijorul ruso-american Artur Kaganovskiy, iar solist în cadrul acestui spectacol – concert va fi violonistul Regi Álexandros Papa.

„Artur Kaganovskiy s-a născut în anul 1986 la Moscova. A început să cânte la vioară la vârsta de 3 ani, apoi la sfatul și cu susținerea renumitului artist de vioară Isaac Stern și-a continuat studiile în SUA. A obţinut diplome de licență și de masterat la The Juilliard School, în clasele profesorilor de vioară Masao Kawasaki și Lewis Kaplan. Este câștigătorul Competiției Internaționale de Vioară „Waldo de Mayo”, fiind premiat cu premiile speciale ale Competiției de Vioară Fritz Kreisler, ale competițiilor H. Gilbert și Joseph Fuchs. A debutat la Carnegie Hall în anul 2007 cu membrii orchestrelor Metropolitan Opera și New York Philharmonic. A devenit de atunci solistul celor mai renumite săli de concerte din America de Nord și de Sud, Asia, Europa și Rusia”, transmit organizatorii evenimentului.

Despre violonistul Regi Álexandros Papa, aceștia transmit, printre altele, că s-a născut la Atena, în Grecia, într-o familie de violoniști, şi a început să cânte la vioară la vârsta de 5 ani. A urmat studiile la Doukas, în Atena, iar zece ani mai târziu a obținut premiul cel mare la Eurovision Grecia.

Bursa obținută i-a oferit posibilitatea de a se muta la New York, unde a început studiile alături de Isaac Malkin la Manhattan School of Music, pe care a absolvit-o în anul 2008.

„În anul 2010 a obținut masteratul la The Juilliard School din New York, fiind studentul lui Kyung Wha Chung. Este invitatul permanent al celor mai faimoase săli de concerte din țara sa natală, precum sălile Pallas, Parnassos și Athenaeum din Atena, fiind solistul celor mai excepționale orchestre, printre care putem aminti Orchestra Pátra, Orchestra Simfonică Volos, Orchestra Națională de Muzică Contemporană, Orchestra Kamerata, Orchestra Națională Greacă Radio și Orchestra Națională de Stat din Thessaloniki. Regi Papa a debutat în anul 2006 la Carnegie Hall, unde a prezentat Concertul de vioară a lui Sibelius cu membrii orchestrei New York Philharmonic, dirijată de David Gilbert. A urcat pe scenă și în calitate de solist al orchestrelor New York Symphony și Manhattan Music School Philharmonia”, mai transmit organziatorii.

Tot în data de 22 noiembrie,între orele 10:00 și 12:00, cei mici vor putea lua parte la cel de-al doilea act de concerte – lecţii care, potrivit organizatorilor, „îi va călăuzi pe copii în lumea rozătoarelor”.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Piața Libertății, nr. 1, de luni până joi, între orele 09:00 – 16:00, și vineri între orele 09:00 – 13:00.

Prețul întreg al unui abonament este de 130 lei, iar cu reducere publicul va achita 70 lei.  Totodată, pot fi achiziționate bilete, prețul întreg fiind de 30 de lei, iar cu reducere 15 lei.