Duminică are loc primul tur de scrutin al Alegerilor Prezidenţiale, când românii sunt chemaţi la urne să aleagă dintre cei 14 candidaţi înscrişi pe buletinul de vot.

Secţiile de votare din toată ţara s-au deschis duminică la ora 7:00, la urne fiind aşteptate peste 18 milioane de persoane.

În judeţul Covasna sunt înscrişi pe listele permanente 182.055 de votanţi, care îşi vor exprima opţiunea într-una din cele 214 secţii de votare din judeţ.

Încă de la primele ore ale zilei, judeţul Covasna a fost pe ultimele locuri în ceea ce priveşte prezenţa la vot, lucru care se întâmpla şi la ora 15:00, când judeţul nostru era pe ultimul loc cu doar 21,90%. Media naţională era la aceeaşi oră de aproape 30%. Prezenţe scăzute se înregistrează în continuare în judeţele cu populaţie preponderent maghiară, Satu Mare şi Harghita fiind de asemenea pe ultimele locuri, alături de Vaslui sau Ialomiţa.

În ceea ce priveşte vârful clasamentului, pe primul loc se află în continuare Ilfov, cu 37% prezenţă, urmat de Cluj, Braşov şi Sibiu.

Până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite în judeţul Covasna, unde urnele rămân deschide până diseară la ora 21:00.