Continuă campania de recrutare și selecție în Armata Română. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunță că cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar mai au timp să se înscrie până pe 27 septembrie.

Pentru îndeplinirea serviciul militar în rezervă în calitate de voluntar în Armata României, posturile de soldați/gradați voluntari, subofiţeri, maiștri militari și ofițeri sunt disponibile în unităţi militare din judeţele Covasna, Bacău, Bihor, Brăila, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Ilfov, Tulcea şi din municipiul Bucureşti.

„Rezerviștii voluntari se pregătesc pentru a îndeplini orice misiune, la fel ca și militarii în activitate. Diferența este aceea că, pe perioada contractului, rezerviștii voluntari se vor prezenta la unitățile lor numai atunci când vor fi chemați, pentru anumite perioade, scurte și bine determinate. În afara acestor obligații, rezerviștii voluntari care sunt angajați în mediul civil, își vor continua activitatea la locul lor de muncă. În perioada în care sunt chemați la unitate, primesc salariul aferent funcției și gradului lor militar, la fel ca militarii în activitate care ocupă funcții similare. În restul timpului, când își continuă activitățile obișnuite, ca civili, li se acordă, lunar, 10% din salariul aferent funcției militare pe care o au ca rezervisti”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Centrului Militar Județean Covasna.

Cei interesați pot afla mai multe informații despre procesul de selecție și formare a rezerviștilor voluntari consultând Legea nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari (Click AICI: https://goo.gl/yfkBfy); și Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, aprobate cu Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 (Click AICI: https://goo.gl/dCb4Ws).

Pentru informații suplimentare, înscriere și începerea procesului de recrutare şi selecţie, cei interesați se vor prezenta la sediul Centrului Militar Județean Covasna, până cel târziu la data de 27 septembrie.

Adresele și numerele de telefon la care pot fi solicitate informații se găsesc pe site-ul: www.mapn.ro la secțiunea contact / centre militare.