Trei elevi covăsneni, de la Școala Gimnazială „Godri Ferenc” din municipiul Sfântu Gheorghe, au fost eliminați luni, de la proba scrisă la Limba și literatura română, pentru că refuzau să rezolve subiectele și îi deranjau pe ceilalți colegi.

Potrivit inspectorului școlar general, Kiss Imre, deocamdată aceasta a fost singurul incident de la simularea Evaluării Naționale, nefiind înregistrate alte probleme.

„În prima zi au fost eliminați 3 elevi de la Școala Gimnazială „Godri Ferenc”, pentru că deranjau colegii, nu au vrut să scrie, se plictiseau și atunci au fost dați afară. În rest nu am avut nicio problemă”, ne-a declarat Kiss Imre.

Potrivit ISJ Covasna, în județul Covasna, la simularea Evaluării Naționale participă 4.007 elevi, dintre care 2.082 de clasa a VII-a (599 de la secția română și 1.483 de la secția maghiară), respectiv 1.925 de elevi de clasa a VIII-a (534 de la secția română și 1.391 de la secția maghiară).

Simularea Evaluării Naționale se încheie miercuri, 13 martie, cu proba scrisă la limba maternă, iar rezultatele vor fi afișate pe 22 martie, notele putând fi trecute în catalog la cererea elevilor, potrivit ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, publicat în Monitorul Oficial.