Fundația Roy Chowdhury-Mikes din Zăbala strânge fonduri pentru reconstruirea casei praohiale din Bixad, care la începutul lunii februarie a fost distrusă într-un incendiu izbucnit din cauza unui coș de fum.

În dimineața zilei de 3 februarie, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul casei parohiale din localitatea Bixad. Flăcările au ars acoperişul și planșeul casei pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, iar bunurile depozitate în interior au fost distruse.

„În urmă cu câteva zile o instituție definitorie pentru comunitatea noastră a suferit pagube importante. Prin donațiile noastre putem ajuta la recontrucția parohiei din Bixad! Contul bancar la care se pot vira donațiile: RO46 RNCB 0124 0380 1796 0001; CIF 11146886; BCR, Sfântu Gheorghe. Cea mai mică sumă donată poate fi un ajutor uriaș!”, au transmis reprezentanții Fundației Roy Chowdhury-Mikes.

Pompierii au stabilit că incendiul de la sfârșitul săptămânii trecute a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.