Un liceu din localitatea covăsneană Întorsura Buzăului își propune să utilizeze 88 de panouri fotovoltaice pentru a produce energie electrică și a contribui astfel la un mediu mai curat.

Voturile comunităţii sunt importante pentru Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, care şi-a propus să devină prima unitate de învățământ din județul Covasna care funcționează cu energie electrică produsă doar cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Proiectul, înscris în competiţia „RO SMART în Ţara lui Andrei”, poate fi votat până pe data de 15 noiembrie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro/ro-smart.

„20% din reușita proiectului nostru înseamnă votul vostru. Nu suntem singuri, competiția e mare: concurăm cu alte 178 de proiecte”, transmit reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Potrivit platformei „RO SMART în Ţara lui Andrei”, pentru susţinerea iniţiativelor care folosesc inteligent tehnologia pentru a construi comunităţi sustenabile în România, sunt puse la bătaie granturi totale de 400.000 de euro, iar pentru implementarea proiectelor software se oferă și consultanță tehnică.

Proiectele trebuie să fie dezvoltate pentru binele comunității și să aibă impact în rândul cât mai multor cetățeni.