Luni, 4 martie, începe prima etapă pentru completarea și depunerea cererilor de înscriere a elevilor în învățământul primar. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale, părinții/tutorii legali pot completa cererea-tip de înscriere online, sau la secretariatul unității de învățământ în care doresc să își înscrie copilul, până pe data de 22 martie.

Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei, de luni până vineri, între orele 08:00 – 18:00.

„În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională în perioada 26 februarie – 20 martie”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

Potrivit aceleiași surse, în perioada 26 februarie –  9 martie, fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să instituie, cu caracter informativ, Ziua porţilor deschise. De asemenea, fiecare unitate de învățământ, trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare care vor funcționa în anul școlar 2019-2020.

A doua etapă de completare și depunere a cererilor-tip de înscriere este programată în perioada 2 – 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Infoarmații suplimentare, grupate într-o secțiune ce sintetizează metodologia și calendarul de înscriere, pot fi accesate pe site-ul www.isj.educv.ro.

Articolul precedentO nouă înfrângere pentru Sepsi OSK cu CFR Cluj
Articolul următorAngajații unei fabrici din Sfântu Gheorghe – 3,5% din impozitul pe venit în schimbul măsurării tensiunii și glicemiei